Train de trainer Veilig Hijsen bij Lely

Nieuwe collega’s en tijdelijke krachten basis kennis meegeven over veilig hijsen

Auteur: Steven Roskam

Kent u ook deze uitdaging? U heeft tijdelijke krachten in dienst, die u zo nu en dan ook hijsklussen uit wilt laten voeren. Hoe doe je dit op een verantwoorde manier? Bij Lely liepen ze ook tegen deze uitdaging aan. Lely heeft Mennens gevraagd mee te denken naar een oplossing op maat. Als het gaat om hijsen en heffen staat veiligheid natuurlijk op nummer één.

asset_image

Samen hebben we de mogelijkheden bekeken en zijn we tot de volgende oplossing gekomen: een training ‘train de trainer’ veilig hijsen. Onder leiding van Cees Schipperen hebben we een aantal medewerkers van Lely getraind. Deze werknemers zijn nu in staat nieuw en tijdelijk personeel training te geven over veilig hijsen.

asset_image

Het resultaat is dat de Lely medewerkers en tijdelijke krachten hiermee volgens de Arbowet voldoende zijn onderricht om eenvoudig hijswerk te verrichten. Hiermee is de veiligheid omtrent het hijsen weer aanzienlijk verhoogd.

Ons trainingsaanbod

Mennens verzorgt bij Lely naast deze training ook de basisopleiding veilig hijsen, aanslaan van lasten en de advance training veilig hijsen.

Mennens verzorgt in ons prachtige Expertisecenter ook tal van andere trainingen. Denk aan o.a. veilig werken op schuine daken, veilig werken in besloten ruimtes, GWO trainingen, Hoogwerker trainingen onder IPAF (International Powered Access Federation). Wij kunnen deze trainingen verzorgen in ons state of the art Expertisecenter in Vlaardingen of bij u op locatie.

Ook kun je bij Mennens uiteraard ook terecht voor al je hijs- en hefwerkzaamheden en middelen, inspectie en keuring van hijsmiddelen en werkplaatskranen