Nieuws

Opslag en vervoer van hydraulisch materieel: schadeveroorzaker nummer 1

Opslag van hydraulische componenten en slangen is een belangrijk aandachtspunt voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het materieel. Foutief opslaan van deze onderdelen kan leiden tot schade en een verkorte levensduur. In dit artikel lees je waar je rekening mee kunt houden bij de opslag van hydraulische componenten en slangen.

Bericht van: Stefan Broks – Accountmanager bij Mennens

Lekkende cilinders: oorzaken, gevolgen en voorkomen

In de praktijk spreek ik als hydrauliekexpert met veel klanten over cilinders. Veelvoorkomende onderwerpen zijn lekken en reparaties. Dan hoor ik vaak de kreet: “Oh, maar de cilinder lekt toch niet?” Schijn bedriegt bij hogedrukhydrauliek. De krassen waardoor lekken ontstaan, zijn namelijk lastig te zien. Waarom is dit zo?
Bericht van: Stefan Broks – Accountmanager bij Mennens

Hydraulische cilinder statisch vs. dynamisch testen: de verschillen uitgelegd

Om hydraulische cilinders veilig te kunnen gebruiken, is het belangrijk om ze periodiek te laten testen. Hier zijn twee soorten testen voor: de statische test en de dynamische test, die beide andere resultaten opleveren. Hoe werken beide soorten testen? Wat zijn de verschillen? En welke test geeft de beste resultaten? Ik vertel je er meer over.  
Bericht van: Stefan Broks – Accountmanager bij Mennens

‘Keuren of niet?’ Met gekeurd hijsmaterieel snijdt het mes aan tal van kanten

In mijn rol als Accountmanager bij Mennens bezoek ik regelmatig bedrijven die hun hijs- en hefmiddelen willen laten keuren. De afgelopen jaren zie ik hierin een tendens. Waar bedrijven zich pakweg vijf tot tien jaar geleden afvroegen: ‘Gaan we keuren of niet?’, is keuren nu vaak een vanzelfsprekendheid. En terecht. Want het is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. In deze blog vertel ik er graag meer over.
Bericht van: Marcel Stegeman